Följ min resa i British Superbike, Världens tuffaste nationella RR mästerskap!
2016-09-13 18:05

Tre intensiva race för Filip Backlund

British Superbike gästade Oulton Park för andra gången i år då det var dags för årets nionde deltävling för Quattro Plant Cool Kawasaki. Denna gång kördes tre heat, ett i lördags och två i söndags.

På fredagens träningar fick Filip Backlund i uppgift av teamet att prova ut olika utväxlings och utvecklingsdelar. Delar som kommer att monteras på tävlingshojarna först om en månad under tävlingarna på holländska Assen, som i teorin ska göra cyklarna 0,5-1s snabbare.

– Lördagens första pass fick jag köra min vanliga cykel och då var jag direkt en sekund snabbare. Hade jag fått köra den i fredags hade vi haft en bättre grund att bygga vidare på men vi är ett team och då hjälper vi varandra, säger Filip Backlund.

Lördagens kval var ett av årets sämsta för Filip Backlund som fick nöja sig med 27:e startruta bland 30 förare.

Under lördagens race körde Filip upp sig till en 19:e plats och under de 14 första varven levererade han varvtider inom två tiondelars marginal.

– Till söndagen ändrade vi setupen men tyvärr blev det till det sämre. Jag blev 19:e igen men tempot var inte lika bra som under lördagens heat. Till söndagens andra heat gick vi tillbaka till den ursprungliga setupen och återigen höll jag ett bra ”racepace” men tyvärr räckte det vara till en 20:e plats, säger Filip Backlund.

Årets säsong har varit tuff för svensken, både psykiskt och fysiskt. Året började bra med topplaceringar under de officiella testerna men har därefter kantats av krascher och skador.

– Nu vill jag sikta in mig på att avsluta säsongen bra. Det återstår tre tävlingshelger och jag ska göra mitt yttersta och verkligen kriga för poäng. Men jag ska inte sticka under stol med att jag även ser fram emot att kunna träna upp kroppen i vinter, det tar tid att hitta tillbaka till den form jag hade men jag ska borra ner huvudet bakom kåpglaset och ta i så det blir en bra avslutning, säger Filip Backlund.

Filips teamkollega Luke Mossey lyckades ta sig till  ”The Showdown”, där de sex bäst placerade förarna gör upp om titeln under de tre avslutande tävlingshelgerna.

Nästa deltävling är redan nu till helgen, 16-18 september på Donington Park.