SM/NM-veckan på Gelleråsen Arena 22-28/7 2019

Så bra som roadracingsporten mår nu, har den inte mått på många år i Sverige och Norge. Tillväxten och intresset genom ”Start2Ride” och vidare upp genom de olika tävlingsklasserna är riktigt stor. Gelleråsen Arena med sin nya ägare, den tidigare STCC-mästaren Richard Göransson investerar och satsar stort på framtiden, och detta även för denna säsongs Bike Week. Med ett nytt grepp skapar Gelleråsen Arena SM/NM-veckan. En vecka med fartfyllda händelser både på och utanför banan. Några av branschens absolut största bolag investerar, och är på plats för att ge Dig som förare mervärden. MC-aktörer, däck/fjädringstillverkare och många fler.

 


 

Trackday och test

Som SM, NM och Enduranceförare har du möjlighet att maximera din racingvecka med träning och testdagar redan från måndagen den 22/7. Den 22/7 och 23/7 arrangerar Gelleråsen Arena och Karlskoga Motorförening tillsammans med Filip Backlund och hans team två Trackdaysdagar där samtliga tävlingsförare har möjlighet att nyttja dagarna för tid på banan och testa inför kommande tävlingar under veckan.

Trackdayåkare!

För dig som vill köra trackdays under veckan finns det möjlighet att köra under mån-ons den 22-24/7. Även detta genom ett samarbete mellan Gelleråsen Arena, Karlskoga Motorförening och Filip Backlund. Begränsat antal platser varje dag.

Anmäl dig här!

SM/NM 26-28/7

Prestigemötet mellan Sverige och Norge fortsätter. Sverige ligger på frammarsch inom roadracingsporten, stora startfält, duktiga förare och fler team som satsar och ökar varje år.

Ser vi över till vårt grannland Norge så säger de detsamma. Norge är även de på frammarsch och har genom åren haft många duktiga och snabba förare, både nationellt och internationellt.

SM/NM och Endurance testdag!

Onsdagen den 24/7 arrangeras en renodlad träningsdag för licenserade förare. 5 st träningspass per grupp, med 20 minuters pass ute på banan. Bra med körtid och pass på banan samt god tid mellan passen för att kunna göra eventuella justeringar utan större stress. Gruppindelningen justeras via varvtiderna på banan för att skapa de jämnaste och säkraste grupperna som går att genomföra. Kostnad för licenserad förare den 24/7 ligger på 950:-/person.
Anmäl dig här!

Svenska Endurance Cupen den 25/7

För att kicka igång tävlingsveckan arrangeras den fjärde deltävlingen av Svenska Endurancecupen. Med stort startfält, mycket körtid och teamsamarbete utöver det vanliga, ser vi fram emot att få bjuda publik och åskådare på tät racing.

Kvällsaktiviteter!

De flesta kvällarna kommer det erbjudas roliga och ibland lite utmanande eller udda kvällsaktiviteter för de som väljer att bo kvar på Gelleråsen under veckan.

All info om kvällsaktiviteter och menyer som serveras varje kväll i Pit Stop Café presenteras senare ihop med veckans samarbetspartners.

Kontakta oss

Vid eventuella frågor eller funderingar så är ni välkomna att kontakta Richard eller Filip på nedan kontaktuppgifter:

Richard Göransson
Richard@gellerasen.se

Filip Backlund
filip@backlundracing.se