Förgyll ditt kommande MC-år och följ med oss och kör på GP-banan en vecka innan MotoGP kör sitt första lopp på finsk mark.

Boka din plats redan nu!

Om Kymi Ring

Anläggningen som ligger cirka 10 mil öst om Helsingfors startade sitt arbete 2010. Finska motorsportförbundet som är en av delägarna i anläggningen bad då den världsomnämnda bandesignern Apex Circuit Design Ltd att ta fram en hel motorsportanläggning som klarar av alla krav vad gäller F1, MotoGP samt övriga gener för tävlingsverksamhet på högsta nivå.

Vi står nu nästan tio år senare med en färdig motorsportanläggning som just klarar av detta.
Redan 2020 arrangerar Kymi Ring Finlands första MotoGP lopp i nutid. Mellan 10-12 juli besöks dem av MotoGP världen, och vi, FB Trackdays besöker Kymi Ring mellan 1-3 juli.

För mig, (Filip) är detta som en dröm som slår igenom. Jag har haft dialog med Kymi Ring sedan hösten 2017, och att vi nu äntligen får möjligheten att besöka denna anläggning känns otroligt.

Det som gör allt detta så fantastiskt är att det är inte mer än ett långt stenkast bort. Det är smidigt att ta sig till banan, oavsett om du reser från Sverige, Norge, Danmark eller om du redan befinner dig i Finland. Det finns gott om närliggande hotell om man inte har möjlighet att stanna kvar och sova på banan. Och, det är en MotoGP standard på banan.

Personer frågar mig ofta hur det känns att få åka på en stor europeisk GP bana, och det går inte helt att förklara detta om man själv inte har haft möjligheten att få testa. Det jag kan säga är att det är en upplevelse som du kommer att leva på väldigt länge. Jag lever på mina upplevelser än idag, och gläds åt alla dessa körningar och äventyr, för det är just det, äventyr och upplevelser att bära med sig!

Så – FÖLJ med oss till Kymi Ring även du!

Boka din plats redan nu!