Hur fungerar en dag tillsammans med FB Trackdays?

När du har gjort din anmälan genom FB Trackdays hemsida så kommer du att få en bekräftelse till din angivna mailadress. I denna bekräftelse så finns det även med en del reklam och exklusiva erbjudanden från våra samarbetspartners. Tidsschema samt mer information inför ditt kommande event skickas ut till dig cirka två veckor innan eventstart.

Om du har några som helst frågor eller funderingar innan detta så är du mer än välkommen att kontakta oss på Filip Backlund Trackdays.

Väl på plats

Frukost för dig som har förbokat eller bara vill ta sig en kopp kaffe serveras alltid på banans restaurang/café med start cirka 08.00

Inskrivning för din dag
Inskrivningen öppnar klockan 07.30 och är under samtliga av våra dagar i en av banans depåboxar. Utanför denna depåbox kommer det att finnas flaggor och annat marknadsmaterial så att du enkelt kommer att kunna hitta fram.  Under inskrivningen ser vi gärna att du har med det underskrivna anmälningsformuläret samt ditt körkort/licens. Vid inskrivningen kommer du även att få en del informationsmaterial för den kommande dagen.

 

Genomgång/förarmöte

08.15 sker ett förarmöte/genomgång, detta förarmöte är obligatoriskt vilket betyder att samtliga deltagare skall finnas med på plats. Under vårt förarmöte så går vi igenom dagen, vi visar upp de olika flaggorna vi använder och vad de betyder när du är ute och kör på banan

Vi presenterar samtliga i vårt team som finns med på plats för att göra din dag så bra som det bara går. Vi går igenom tidsschemat med mera.

Körning och tidschema

Körning sker mellan 09.00 till banans stängningstid. Normalt fall mellan 16-17, beroende på bana. Vi kör ett fast schema som rullar under hela dagen.

Vi har inga stopp under dagen och detta gör vi för att du som kund ska få ut så mycket du bara kan av din körning på banan. Du beslutar själv när du vill ta din lunchpaus. Vi har dock en kortare paus runt 12-tiden för att avlösa våra duktiga funktionärer runt banan.

Första körpasset

I samtliga grupper kör vi något vi kallar ”mastervarv”. Detta betyder att under första passet så kommer de instruktörer vi har i de olika grupperna, åka ut först med dig/er bakom sig för att visa var utkörning på banan är, samt var ingång till depån är någonstans.

Det är viktigt att du också tittar på den instruktör du har framför dig, var den visar sin hand för att signalera till bakomvarande när den har tänkt sig att åka in i depån. Detta gör vi för er skull, av säkerhetsskäl.

Filip Backlund pratar körteknik

Under förmiddagen så pratar jag (Filip) om körteknik. Tider för dessa omgångar finns med i tidsschemat som du får utskickat till dig innan din körning, och som även finns på plats under våra dagar. Vid varje enskilt tillfälle så går jag in på olika områden inom just körteknik. Jag delger mig av det jag än idag lär mig genom mina körcoacher, och på ett enkelt sätt hur ni själva kan applicera detta i er körning.

Instruktörsgenomgångar
Efter varje körpass så kommer du inom din grupp att samlas vid angiven plats för att tillsammans med dina/era instruktörer gå igenom det gångna passet. Där kommer du att få matnyttig information och feedback om din körning, och vad du kan tänka på vid nästa körpass.

Åka bakpå Filip Backlund

Från cirka klockan 13.00 och framåt under eftermiddagen så har du/alla våra gäster en möjlighet att få ett minne för livet! Under eftermiddagen på våra bandagar så har du nämligen möjligheten att få åka bakpå mig och en race-motorcykel som jag skjutsar på. Du kommer att få vara med om en körupplevelse du sent kommer att glömma.

Du kommer också att lära dig nya saker som du även kan ta med dig till din egen körning, många av dem jag har skjutsat har sedan åkt ut på sin egen motorcykel och kunna åkt flera sekunder fortare. Det jag kan lova dig är att du kommer att få ett minne för livet!

Avslutning av din dag

När dagen börjar närma sig sitt slut så packar vi alla ihop, reser hemåt och funderar på varför dagarna gick alldeles för fort, även denna gång!

Jag hoppas att du genom denna information har fått svar på eventuella frågor du hade sedan innan, men också för dig som bara är ny på våra dagar och vill veta lite mer hur allting fungerar.

Du får gärna höra av dig om du har några som helst frågor och funderingar. Kontaktuppgifter hittar du under fliken, kontakt.